We are HUSTLERS.

We are HUSTLERS.

- in Behind The Scene, Business, Fashion
0

Apabila ditanya Cik Aisyah, MCC Loyal Crew di Bangi – “Hustler tu apa Puan?”, saya pun mula garu kepala nak susun ayat.

Ini jawapan saya:

“Hustler tu banyak maksud Cik Aisyah. Tapi pada saya HUSTLER adalah orang yang kuat bekerja nak capai cita-cita yang diidamkan. Contoh macam Cikpuan. Tekun rajin bekerja siang malam.”

Saya sambung lagi.

“Koleksi “The Hustler” diilhamkan khas buat MCC Loyal Fans yang saya yakin semuanya adalah Muslimah yang kuat bekerja. Koleksi khas untuk orang yang bercita-cita tinggi, sentiasa sibuk dan mahukan koleksi yang complement gaya hidup mereka, dan paling penting labuh & longgar. Material pun mostly tak perlu iron atau memerlukan minimal ironing.”

“Warna-warna bagi koleksi ini lebih ke arah mineral and earthy tones. It means business. Serious one.”

“Ok Puan, saya faham dah sekarang.” Angguk Cik Aisyah.

Ok, persoalannya, apa THE HUSTLER tu? Betol ke yang saya goreng pada Cik Aisyah tu? Hehehe.

Ok, ini kata Pakcik Dictionary.com:


 

hustler

[huhs-ler]

Spell Syllables
noun

1. an enterprising person determined to succeed; go-getter.

 

 

Go-getter! Yes, that’s the word. Thank you Dictionary.com!

InsyaAllah esok kami adakan Special Preview kepada #MCCLoyalFans yang telah mendapat jemputan ke sesi tertutup untuk mencuba koleksi terbaru kami ini. Ada 10 design bagi THE HUSTLER dan 3 yang pertama akan kami release pada 27 Febuary bersamaan hari Sabtu minggu depan.

InsyaAllah next week saya akan update antara design yang terdapat dalam koleksi THE HUSTLER. Jangan lupa check blog kami next week ya :).

Selamat berhujung minggu HUSTLERS sekalian! You deserve a good weekend break. Jemput bertamu ke butik MCC ya bagi yang dekat dengan area Bangi dan Shah Alam.

Kami suka!

About the author

Mempunyai 4 bayi comel (and counting!) dan seorang puteri kini menghuni syurga. Cita-cita mahu bermahligai bersama keluarga di syurga. SRK Convent Kota Taiping, TKC, KMYS dan University of Southampton. Pernah bertugas sebagai Jurutera di TNB selama 7 tahun.

Related Posts

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *